2014/08/23

كابوريا محشية والأرز بتاعها كمان.. اكلة فوسفورية جامدة جداااااااااااااااااااااااا

المقادير
1ك كابوريا
3 بصلة متوسطة وزيت
ملح وفلفل وشطة وكمون
حبهان ومستكة
الطريقة
  • نخرط البصل ونضع عليه ملح وفلفل أسود وكمون ونمرته يعنى ندعكه بالتوابل كويس
  • نسخن زيت على النار ونضع الحبهان والمستكة ثم نضع البصل ونشوحه فى الزيت لحد ما يطرى
  • نضع قليل من الماء على البصل لينضج
     
حشو الكابوريا
طبعا كابوريا تم تنظيفها يعنى الصدفة منفصلة عن الجسم 
 
  • نضع بصل فى الصدفة ثم نضع فوقها جسم الكابوريا ونلفهم مع بعض بخيط . اى خيط عندك

     
  • نغلى ماء على النار فى نفس الحلة اللى سويتى فيها البصل بدون غسل علشان الماء ياخد طعم البصل
  • نضع فى الماء ملح وفلفل وعند الغليان نضع الكابوريا بعد فصل الأرجل الكبيرة ووضعها ايضا فى الماء
وبلهنا والشفا

مقادير الارز
  • 1/2 ك ارز
  • 2 كوب شوربة الكابوريا
  • زيت
الطريقة
  • نضع الشوربة على النار حتى الغليان
  • نغسل الارز ونضعه على الشوربة
  • عندما يتشرب الارز نقدح الزيت ونضعه على الارز ونقلب
     
  • نترك الارز على نار هادية حتى ينضج
     
وبالهنا والشفا اجمل واخف اكلة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق